Zacusca de ardei cu miere si mustar

de Lavinia in Zacusca, 19 Sep 2014 | 12911 vizualizari

 

An de an aceasta zacusca este nelipsita din camara noastra.Este dulceaga si foarte aromata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg ardei copt(scurs)
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri pline cu mustar
  • 2 linguri miere
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ardei cu miere si mustar:

Am copt ardeii pe plita,i-am curatat si i-am lasat la scurs pentru minim 2-3 ore.

Ardeii i-am dat prin masina de tocat.

Intr-o cratita am pus uleiul,ardeii tocati,piperul boabe,foile de dafin ,mustarul si mierea si am omogenizat bine.

Am fiert zacusca pe foc mic (pe plita) timp de o ora si jumatate amestecand din cand in cand in ea.

Am potrivit gustul cu sare si piper dupa caz.

Zacusca fierbinte am pus-o in borcane ,am infiletat bine capacele si am pus borcanele la bain marie timp de 45 de minute pe foc foarte mic.

Am lasat zacusca la racit acoperita cu prosoape sau chiar in oala unde au fost sterilizate.

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 borcanele de zacusca,daca doriti mai multa dublati cantitatile.

2

Foile de dafin le-am lasat doar 30 de minute,apoi le-am scos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei cu miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete